Subsidie op uw energiebesparende houtketel

ISDE subsidie

Vanaf 2016 komen ook de kleinere ketels vanaf 5 tot 500 kW in aanmerking voor de subsidie en is zowel voor zakelijke als particuliere gebruikers in de vorm van de ISDE.

Deze subsidie geldt alleen voor ketels die voldoen aan de normen die de RVO stelt. De normen hebben betrekking op rendement en emissie, de emissies moeten blijken uit een rapport die opgesteld is door een onafhankelijke geaccrediteerde instelling. De RVO stelt dat deze emissies gemeten moeten zijn bij 6% restzuurstof in de rookgassen. In het buitenland worden emissies gemeten bij een restzuurstofgehalte van 13% zodat er verdunning optreedt. De meetresultaten van een buitenlands testrapport kunnen eenvoudig teruggerekend worden naar 6% door deze te vermenigvuldigen met factor 1,882. Op die manier kunt u zelf ook controleren of een ketel wel voldoet aan de eis. De ketelleverancier moet u een testrapport van bijvoorbeeld de TüV of BLT toesturen.

De RVO stelt de volgende normen:

  • Ketel is bedoeld voor opwekking van warmte
  • Voldoet aan de NEN-EN 303-5
  • Rendement van minimaal 89% op nominaal vermogen
  • Stofuitstoot van maximaal 38 mg/Nm³ bij 6% O2 _ (bij 13% is dit 20,1 mg/Nm³)
  • CO-uitstoot van maximaal 750 mg/Nm³ bij 6% O2 _ (bij 13% is dit 398,5 mg/Nm³)
  • NOx-uitstoot van maximaal 300 mg/Nm³ bij 6% O2 _ (bij 13% is dit 159,4 mg/Nm³)

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/voorwaarden-voor-zakelijke-gebruikers-isde

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/voorwaarden-voor-particulieren-isde

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/eisen-aan-pelletkachels-isde

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/eisen-aan-biomassaketels-isde

https://mijn.rvo.nl/investeringssubsidie-duurzame-energie-ISDE-zakelijke-klanten

https://mijn.rvo.nl/investeringssubsidie-duurzame-energie-ISDE-particulieren

SDE+2017

Vanaf 500 kW totaal opgesteld vermogen kunt u uw ketel aanmelden voor de SDE. Anders dan een investeringssubsidie keert de SDE uit op de hoeveelheid geleverde warmte. Meer informatie vindt u op de website van RVO:

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/stimulering-duurzame-energieproductie-sde

EIA / MIA / VAMIL

Voor wie is de EIA bedoeld?
De EIA, MIA of VAMIL is bedoeld voor ondernemers die willen investeren in energiebesparende technieken en de toepassing van duurzame energie in hun onderneming. Door de EIA leveren dergelijke investeringen u als ondernemer dubbel voordeel op. Niet alleen bespaart u op uw energiekosten, u betaalt ook minder inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Uw voordeel
Een deel van de investeringskosten is aftrekbaar van de fiscale winst van uw onderneming. Uw directe financiële voordeel is afhankelijk van het belastingpercentage over de winst. Meer informatie vindt u bij de RVO:

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/mia-en-vamil

blijf op de hoogte
laatste nieuws

Uitgelicht
ETA-HACK 70 tot 200 kW

ETA HACK 70 – 200 kW Marktleider en trendsetter Het paradepaardje onder de houtgestookte installaties. Verwarmen met houtsnippers, zaagsel, pellets, spanen en miscantus. De ETA-HACK 70 - 200 kW kan het allemaal aan, van droog hout tot een relatief vochtgehalte van 50%. Alles wordt automatisch geregeld. Niet alleen houtsnippers maar ook spanen, geshredderd sloophout, pellets, olifantsgras, zaagsel enz. kunnen probleemloos gebruikt worden. Vijzels met een 14 of 16 centimeter grote trogdoorsnede en de unieke brandsluis verwerken moeiteloos de standaard…
Meer info >
ETA-HACK 70 tot 200 kW
ETA Nederland