Brandstof vulsystemen

Bij een automatische installatie is het belangrijk dat de brandstof (houtsnippers of pellets) veilig en betrouwbaar naar de ketel worden getransporteerd. Een aandachtspunt bij houtsnippers is hoe men de snippers in de bunker krijgt. De meeste agrariërs en bedrijven hebben de beschikking over een voorlader, shovel of heftruck met schepbak. Hiermee kan men dan eenvoudig de bunker vullen.

Bij het stoken op houtpellets worden de pellets doorgaans met een bulkwagen in een silo of opslagruimte geblazen. Vanaf de doseervijzels of een zuigsysteem worden de pellets vanaf de opslagruimte naar de ketel getransporteerd. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Pellets toevoersystemen
    Pellets toevoersystemen
  • Houtsnippers toevoersysteem
    Houtsnippers toevoersysteem

blijf op de hoogte
laatste nieuws

Uitgelicht
ETA-HACK 70 tot 200 kW

ETA HACK 70 – 200 kW Marktleider en trendsetter Het paradepaardje onder de houtgestookte installaties. Verwarmen met houtsnippers, zaagsel, pellets, spanen en miscantus. De ETA-HACK 70 - 200 kW kan het allemaal aan, van droog hout tot een relatief vochtgehalte van 50%. Alles wordt automatisch geregeld. Niet alleen houtsnippers maar ook spanen, geshredderd sloophout, pellets, olifantsgras, zaagsel enz. kunnen probleemloos gebruikt worden. Vijzels met een 14 of 16 centimeter grote trogdoorsnede en de unieke brandsluis verwerken moeiteloos de standaard…
Meer info >
ETA-HACK 70 tot 200 kW
ETA Nederland