Brandstof vulsystemen

Bij een automatische installatie is het belangrijk dat de brandstof (houtsnippers of pellets) veilig en betrouwbaar naar de ketel worden getransporteerd. Een aandachtspunt bij houtsnippers is hoe men de snippers in de bunker krijgt. De meeste agrariërs en bedrijven hebben de beschikking over een voorlader, shovel of heftruck met schepbak. Hiermee kan men dan eenvoudig de bunker vullen.

Bij het stoken op houtpellets worden de pellets doorgaans met een bulkwagen in een silo of opslagruimte geblazen. Vanaf de doseervijzels of een zuigsysteem worden de pellets vanaf de opslagruimte naar de ketel getransporteerd. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Pellets toevoersystemen
    Pellets toevoersystemen
  • Houtsnippers toevoersysteem
    Houtsnippers toevoersysteem

blijf op de hoogte
laatste nieuws

Uitgelicht
ETA e-HACK

Weer is het ETA die de norm stelt met de nieuwe generatie biomassaketels voor houtsnippers en/of pellets met de ETA e-HACK. Klaar voor de toekomst De ETA e-HACK is leverbaar in de vermogensklasse van 20 t/m 130 kW. Uitgerust met de modernste verbrandingstechniek, voorzien van automatische reiniging van de brandkamer, vlamruimte, warmtewisselaar en het optionele statische filter is de ETA e-HACK helemaal klaar voor de toekomst. Vanzelfsprekend is de ketel voorzien van een geïntegreerde besturing zodat alle componenten met elkaar…
Meer info >
ETA e-HACK
ETA Nederland