Milieu

Door gebruik van fossiele brandstoffen neemt het koolstofdioxide gehalte in het milieu en de dampkring alleen maar toe. In fossiele brandstoffen zit het koolstof opgeslagen van planten en dieren die miljoenen jaren geleden leefden. Deze koolstof komt nu massaal vrij in het milieudoor de verbranding van olie- en gasproducten.

CO2 in het milieu

Als u hout verbrandt, komt er ook CO2 vrij. Maar bij de verbranding van een boom, komt nagenoeg dezelfde hoeveelheid CO2 vrij die dezelfde boom door middel van fotosynthese heeft opgenomen. Als een boom verrot of composteert, komt er ook dezelfde hoeveelheid CO2 vrij. Dit betekent dat de verbranding van hout nagenoeg geen extra CO2 afgeeft aan de atmosfeer.

milieu1

Biomassa is een onuitputtelijke energiebron.

Stoken op hout

Het stoken op hout staat vaak negatief in het nieuws, op zich is dit niet verwonderlijk als men ziet wat de gemiddelde houtkachel en openhaard aan emissies uitstoot. Mede door ondeskundig stoken en ondeskundige leveranciers is het stoken op hout of pellets niet verantwoord.

Het kan natuurlijk ook goed, maar dan zal men moeten investeren in een ketel met een goede regeling.

De overheid stimuleert vanaf 2016 met subsidies het gebruik van houtketels die onder de gestelde emissienorm zitten. Naar alle waarschijnlijkheid zal pas in 2022 iedere houtketel, houtkachels of pelletkachel ook aan de gestelde normen moeten voldoen. Tot die tijd zult u een neusje moeten dichtknijpen wanneer in uw buurt iemand stookt met een ketel die niet voldoet aan de normen.

De ETA ketels zitten al vanaf 1997 ruimschoots onder de normen die straks in 2022 moeten gelden. De overheid had plannen om deze regels al in 2013 in te voeren, maar dit werd verschoven naar 2015. Wat dat betreft loopt ETA qua techniek en ontwikkeling meer dan 20 jaar voorop!

blijf op de hoogte
laatste nieuws

Uitgelicht
ETA-HACK 70 tot 200 kW

ETA HACK 70 – 200 kW Marktleider en trendsetter Het paradepaardje onder de houtgestookte installaties. Verwarmen met houtsnippers, zaagsel, pellets, spanen en miscantus. De ETA-HACK 70 - 200 kW kan het allemaal aan, van droog hout tot een relatief vochtgehalte van 50%. Alles wordt automatisch geregeld. Niet alleen houtsnippers maar ook spanen, geshredderd sloophout, pellets, olifantsgras, zaagsel enz. kunnen probleemloos gebruikt worden. Vijzels met een 14 of 16 centimeter grote trogdoorsnede en de unieke brandsluis verwerken moeiteloos de standaard…
Meer info >
ETA-HACK 70 tot 200 kW
ETA Nederland